14.01.2015 | 12:44
Дъщеря на митничарски шеф ръководила килърите от „Бояна“?
Мила Георгиева е арестувана в „Бояна“

Мащабна полицейска операция е в ход в София, съобщиха от МВР. Разбита е група за поръчкови убийства. Задържани са 10 души.

Мащабната акция е на Главна дирекция „Криминална полиция“ под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура. Тя се провежда в различни части на София.

В нея участват над 200 служители на прокуратурата, Главна дирекция „Криминална полиция“ и Жандармерията. Действията са насочени към задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.

Процесуално-следствените действия на 11 адреса в различни райони на столицата продължават и в момента. По неофициална информация на bTV до момента са задържани 10 души, като сред тях е и дъщерята на бившия висш служител на митниците Христо Кулишев – Мила Георгиева.

Тя е склонявала сина си Мартин да участва в престъпна дейност. Георгиева е спрягана за лидер на организираната престъпна група.

От 1992 до 1997 г. Христо Кулишев е началник на Главно управление „Митници“ по време на правителствата на Любен Беров и Жан Виденов. Напуска сам, когато министър-председател стана Иван Костов, а финансов министър – Муравей Радев. Оглавява отново митниците през юни 2008 година по времето на тройната коалиция, когато министър на финансите бе Пламен Орешарски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране