19.01.2015 | 8:50
“Юнайтед” дава вратар и €65 млн. за Гарет Бейл
Кристиано Роналдо задмина легендата Раул

„Манчестър Юнайтед” и „Реал” (Мадрид) са на път да осъществят поредна мегасделка. Луис ван Гаал е настоятелен в желанието си да привлече Гарет Бейл в „Театъра на мечтите”, докато на „Бернабеу” искат вратаря на „червените дяволи” Давид де Хеа. Така може да се стигне доразмяна с доплащанеот страна на английския гранд в размер на крупните 65 милиона евро (50 милиона паунда) в кеш, най-вероятно през лятото, твърди „Сънди Пийпъл”.

Понастоящем Де Хеа се оценява на повече от 40 милиона евро, като е вдигнал двойно цената си с престоя на „Олд Трафорд”. „Реал” иска да върне стража в Мадрид, където той изгря с емблемата на „Атлетико”, без обаче да се разделя с уелския бързак. Ако се калкулира цената на Де Хеа плюс 65-те милиона евро, Кралският клуб реално би продал Бейл за повече от 100 милиона евро – цената, която плати за крилото, за да го вземе от „Тотнъм” преди година и половина.

Кристиано Роналдо пък задмина легендата на „Реал” Раул Гонсалес Бланко, като вкара два гола на домакините от „Хетафе” при успеха с 3:0 в 19-ия кръг на Примера дивисион. Носителят на Златната топка вече е най-резултатният играч на „белите” при гостувания, като е вкарал 89 пъти на чужд терен в испанското първенство – с 2 попадения повече от Раул, който все още оглавява вечната ранглиста на реализаторите в Кралския клуб с 323 гола.

Роналдо вече е трети в тази класация с 289 точни удара, като изпревари Карлос Алонсо Сантияна (288).С успеха в мадридското предградие „Реал” си гарантира запазване на първото място пред „Барселона”, който снощи гостува в Ла Коруня. „Хетафе”повече от час удържа „галактическите”гостипреди да се пропука в 63-ата минута, когато Кристиано откри след асистенция на Карим Бензема.

Гарет Бейл удвои 4 минути по-късно, а Роналдо отбеляза втория си гол 11 минути преди края.Лука Модрич пък ще се завърне в игра до месец, заяви треньорът на европейския клубен шампион Карло Анчелоти. Хърватският национал Модрич получи контузия на бедрото на левия крак в средата на ноември 2014 г. в квалификационния мач за Евро 2016 между Италия и Хърватия (1:1), а възстановяването му се проточи повече от очакваното.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране