21.01.2015 | 18:29
Местане, що не се разходиш без охрана в Столипиново?
ДПС има специална стратегия за циганите, след като загуби над 100 000 турски гласа
Пламен Иванов

Може би изненадващо за някои, ДПС се хвърли в атака срещу управлението и дори заплаши правителството с вот на недоверие. Конкретния повод е вече поизтърканата история с министър Москов и ромските нападения над лекари. Лютви Местан питал МВР и научил, че въпросните престъпления били “едва” 17 и даже не се посочвал етническия произход на извършителите. Пък министърът, видите ли, си измислил цели 225 нападения на медици.

Както често се случва, и сега от ДПС тълкуват фактите, както дяволът евангелието. Днес спешните лекари разкриха как стоят нещата в своя декларация в защита на Москов. “Ще ви обясним защо има разминаване между броя регистрирани нападения в Министерството на здравеопазването и в МВР. Длъжни сме да пишем рапорти до преките си началници и така МЗ има реалната картина на саморазправата с нас. Жалбите до МВР се подават по желание, персонално и най-често разходите по съдебните процеси са за наша сметка. Не подаваме жалби защото се страхуваме, че в малкия град всички се познават и саморазправата ще продължи извън работното ни място”, обясняват медиците. Просто и ясно.

Лекарите казват и нещо друго, което представяме на вниманието на лидера на ДПС. “Убедени сме, че няма български политик или депутат, който да влезе в махалите без охрана”, заявяват още те. Наистина, защо г-н Местан не докаже, че е виден демократ и защитник на човешките права и не отиде, например нощно време в Столипиново например, да се поразходи ей така, без бодигардове. Ама така, както движи в парламента, с лъскавите чепици и със скъпия часовник. Така де, да направи по-непринудени срещи с избирателите на Движението.

Също днес, в радиоинтервю, бившият зам.-председател на партията Осман Октай може би хвърля още малко светлина по въпроса защо Местан, Пеевски и компания са толкова “загрижени” за правата на жителите на ромските гета. “По време на парламентарните избори имаше над 100 хил. отлив от интелигентната част на турците и мюсюлманите в България от ДПС, и те имат специална стратегия за работа с ромското население и избиратели и изцяло насочват вниманието си към тях”, обясни той.

А що се отнася до въпроса, защо точно сега идва атаката на ДПС, също можем да се доверим на Октай, все пак човекът има поглед отвътре в партията. “В момента има като дебат в парламента две много важни ключови решения, които предстоят да се вземат от парламента. Едното е Законът за МВР и специалните служби, където е огромната мощ и сила на ДПС за възможност за дестабилизация в обществото чрез влиянието си там. Другият е темата за съдебната реформа, където имат силни позиции. Те разчитат на тези позиции за влияние и налагане на определен натиск върху лица във властта”, твърди той.

Така че, по всичко личи, не бива да се учудваме защо Местан повтаря като развалена грамофонна плоча случая с изказването на министър Москов. И все пак го каним да посети Столипиново без охрана. Все пак няма нищо лошо в близките контакти с избирателите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране