14.02.2015 | 0:08
Скандално! Кметът на Несебър назначил 800 чистачки
Съветници подозират схема за източване на бюджета

Несебърският кмет е назначил близо 800 чистачки целогодишно на щат в общината, преди още да бъде приет общинският бюджет. Това стана ясно по време на последната сесия на местния парламент. Както винаги, дебати по предложените точки нямаше и 40 точки в дневния ред се гласуваха мигновено.

„Колкото точки има в дневния ред, за толкова минути свършва сесията”, коментираха присъстващи. Бюджетът с рамка от 6лизо 64 млн лева бе гласуван точно за 60 секунди. Единствено недоволни имаше от раздутия щат на общинската фирма „Благоустройство и комунално стопанство” ЕАД.

По искане на общинския съветник Венелин Ташев бе представена статистика на заетите в предприятието. Според статистиката те са 650, други 150 обаче са наети в сектор „Сигурност”. „Ние имаме най-голямата администрация на глава от населението, имаме вече 2000 човека назначени. На 23-24 000 жители и 18 000 избиратели смятате ли, че са нужни 2000 човека? Областният център Бургас няма такава администрация – там и общинските полицаи са по-малко от нашите, но ред има”, коментира общинският съветник от коалиция „Ново начало”.

Според Ташев това е абсолютна схема за събиране на гласоподаватели. „Затова не можем да се преборим – те имат 2000 човека назначени в общината и още 3500 гласа регистрирани, тук е почти невъзможно друг човек да регистрира гласове освен тях”, каза Ташев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране