09.06.2015 | 16:30
Кадиев остана сам, и ръководството на БСП се разграничи от него
В парламента наричат депутата "Кадиров"

След като миналата седмица парламентарната група осъди поведението на Георги Кадиев и му постави ултиматум да изтегли проекта си за ползване на майчин език с преводач по време на предизборната кампания, това направи и соцръководството.

“Днес ИБ на БСП също се разграничава ясно и катнегорично от поведението на Кадиев. Ще се движим от предвидените правила на групата и партията. Нито ще форсирам тези процеси, ще продължа да слушам различни гласове. Органите са тези, които решават, и това отличава БСП от другите партии”, заяви Миков без да каже нищо по-конкретно за съдбата на соцдепутата-индивидуалист, раздразнил своите, че не ги уведомил, когато внесъл проекта.

Кадиев трябва да съобщи решението си на заседанието на ПГ на “БСП-лява България” довечера, тъй като едноседмичният му срок изтече. Той трябва да уведоми съпартийците си от ПГ дали ще изтегли проекта, или не, което пък ще бъде последвано най-вероятно от изгонване от групата. При този вариант Кадиев вече заяви, че ще напусне и парламента.

Скандалът за подкупа за лидерското място, който тече вече две седмици, също не показа соцлидера словоохотлив – той отново не каза нито “да”, нито “не”, а единствено, че “голяма част от скандалите се развиват извън БСП”.

“Те се развиват на вашето поле, не на нашето”, обърна се към медиите председателят на столетницата. Партийните членове били свикнали и не се впечатлявали много. Той прогнозира, че до изборите ще има още такива действия.

“Целта е насочена по-скоро като удар върху моралния облик на партията. Хубавото е, че повечето хора го разбират”, смята Миков.

Соцръководството обсъди и проект на предизборна платформа въз основа на левите стандарти, както и готовността на левицата за местните избори. Амбицията на БСП е да запази сегашната бройка от около 70 кметове, призна Миков. Той обеща още, че няма да пречи на споразумения по места между БСП и АБВ за общи кандидатури. Две кметски имена обявиха още от БСП, които са утвърдени за техни кандидат-кметове – те са на бившите депутати Георги Андреев в община Ветрино и Пламен Славов в Карлово.

Междувременно в парламента Георги Кадиев вече е наричан “Кадиров” заради законопроекта му за агитация на майчин език. Счита се, че депутатът – бизнесмен е изпълнил поръчка на ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране