10.06.2015 | 22:43
Политици от маргинални партийки са сътрудници в парламента
Бившият евродепутат съветва Партиотичния фронт

Имена на политици от маргинални партийки изплуват от регистъра на нещатните сътрудници на Народното събрание.

Сътрудник на парламентарната група на Патриотичния фронт по коалиционните политики е бизнесменът Георги Манев – лидер на позабравената бургаска партия “Средна европейска класа” (СЕК). В края на 2013 г. СЕК стана една от многото формации, които се присъединиха към НФСБ на Валери Симеонов преди евроизборите м.г.

Фронтоваците разчитат на друг политик с увяхнала слава да им разяснява европейското право – Димитър Стоянов, бившият доведен син на Волен Сидеров. Стоянов бе евродепутат от “Атака”, но през 2011 г. напусна партията, за да основе собствена, без да постигне успех. На вота през 2014 г. той участва в софийската листа на ПФ, но не успя да влезе в парламента.

Сътрудник на парламентарната земеделска комисия е друг бивш евродепутат – лидерът на “Обединени земеделци” Петя Ставрева. От регистъра не става ясно кой я е препоръчал. Самата Ставрева влезе в ЕП благодарение на ГЕРБ, а м.г. подписа споразумение с партията на Бойко Борисов да подкрепи листите му.

Бившият атакист и неуспял кандидат-депутат от Самоков Христо Гуцалски пък помага на групата на БДЦ в областта на спорта. Експартньорите на Николай Бареков са избрали за свой финансов съветник бившия изпълнителен директор на Общинска банка Александър Личев, който в момента заема същата позиция в “ОКЗ-Застраховане” АД.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране