13.06.2015 | 13:11
Доган с нова патерица в парламента, Танчев прави “партия”
Утре ще бъде обявено името на новата формация

Тази неделя ще бъде създадена поредната българска партия. Във Варна ще бъде обявено създаването на нова формация, в която влизат 5 маргинални партии.

Още преди създаването си тази коалиция е парламентарно представена чрез депутати, напуснали „България без цензура“. Това са Светлин Танчев, Борислав Иглев и Георги Ковачев. Танчев е съпредседател на парламентарното формирование „Български делократичен център“, в което влизат едноименната партия, бившата „Лидер“ на Христо Ковачки с 8 депутати, и ЗНС с двама. Преди години, той се прочу с корупционния скандал “Мери Джейн”.

Във Варна ще бъдат обявени партиите в новата коалиция с вероятен лидер Светлин Танчев, който в НС е председател на комисията по еврофондовете. Другата фигура в новото формирование е депутатът Румен Йончев, председател на партията ЗНС, който е и председател на парламентарната комисия за българите в чужбина.

Според съобщението за пресконференцията след провеждането на коалиционен съвет ще се обяви името на коалицията, причините за обединението, участието в предстоящите местни избори и бъдещите политически планове. Сега Светлин Танчев е лидер на Гражданското движение „Бъдеще и развитие за България“, в което съучредители са Борислав Иглев и Георги Ковачев.

Според източници от средите на ДПС обаче, новата формация е поредният инженерен проект на Ахмед Доган. Финансирането й и идва от Сараите в столичния квартал “Бояна”. Партията ще бъде използвана от депесарите по време на местните избори през есента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране