14.06.2015 | 13:09
Цв. Цв.: С какво пречи Пеевски на ГЕРБ?
Радан Кънев опитвал да търси провокации

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов нарече “невъзможен сценарий” слуховете, че след местните избори може да управляват с подкрепата на ДПС без сегашните си коалиционни партньори.

“Някои от политическите лидери от някои малки партии се опитват под една или друга форма да потърсят провокацията”, каза вторият човек в ГЕРБ по повод призива на Радан Кънев партията на Борисов да не приема подкрепа от Движението.

“По никакъв начин не сме дали основание да се мисли по този начин”, зарече се Цветанов. Пред Нова тв той изреди цял списък с градове, където имат собствен кандидат за местните избори и отрече, че в Разград ще подкрепят сегашния зам.-кмет, който е човек на ДПС.

Затова пък председателят на ПГ на ГЕРБ използва случая да каже, че самите реформатори за Варна издигат бившия кандидат на Бареков Чавдар Трифонов, а Движение “България на гражданите” подкрепя Христо Бозов заедно с БСП.

На въпрос за изказването на Бойко Борисов, че ДПС без Пеевски би било удобно за диалог, Цветанов отговори: Аз съм председател на парламентарната група и като такъв трябва да се съобразявам с различното мнение и на представители на опозицията. За мен е важно законите, които влизат, да бъдат приемани. Никога не поставям персонални условия към която и да било политическа формация и смятам, че това е по-правилното. За мен е важно, когато влезе законопроект от Министерския съвет, ние да търсим широка парламентарна подкрепа.

Запитан това означава ли, че Пеевски на него не му пречи, той каза: “С какво смятате, че пречи Пеевски в момента на ГЕРБ?” Той даде пример, че не се меси на политическите си опоненти, както е било не само за Пеевски, а и с Георги Кадиев или Велизар Енчев.

За илюстрация Цветанов използва ефира да поздрави Сергей Станишев за преизбирането му за лидер на ПЕС, защото “е българин”.

– Ама Вие сте станал много благ в политиката – възкликна водещата.

– Ами човек, когато стане на 50, става по-мъдър. Кажете ми какво ще постигнем, ако в момента съм по-рязък – миролюбиво отговори Цветанов.

В коментар на това, че сградите на властта тази нощ са осветени с въпроса КОЙ, той каза, че има припомняне, но най-важно е, че няма масови протести в страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране