18.06.2015 | 10:02
Нов гаф: Плевнелиев покани на ифтар за Рамазан байрам месец по-рано
Мюсюлманите ще отбележат Рамазан байрам след месец - на 16, 17 и 18 юли

Администрацията на президента допусна сериозна грешка, като обяви, че днес Росен Плевнелиев ще бъде домакин на тържествената вечеря ифтар по случай мюсюлманския празник Рамазан байрам.

В същото време, мюсюлманското вероизповедание ще отбележи Рамазан байрам след месец – на 16, 17 и 18 юли – и това беше обявено от правителството още през декември 2014 г.

Всъщност, Плевнелиев дава ифтар за началото на свещения месец Рамазан, а не за Рамазан Байрам.

Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, който завършва с Рамазан байрам, започва днес. Месецът е време, през което изповядващите исляма се въздържат от вода и храна през светлата част на денонощието. Краят на постите се отбелязва с тридневния Рамазан байрам, наричан още Шекер байрам.

По време на поста през целия месец се организират благотворителни общи вечери след изтощителния ден без капка вода и залък хляб.

Тази вечер в дом № 1 в Бояна са поканени да присъстват представители на всички традиционни вероизповедания в България, лидери на парламентарно представените политически партии, представители на дипломатическия корпус, учени и хора на изкуството. Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание, се казва още в съобщението от “Дондуков” 2.

1 коментар

  1. Иван Петков каза:

    Роско глупакът пак се е проявил !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране