19.06.2015 | 14:58
Рашидов за КТБ: Държа парите си в Ресторантбанк
Равносметката ми е на минус, надявам се да стане на плюс, каза министърът на културата

Вежди Рашидов вече не държи парите си в банки, а си ги “яде и пие”. Държа си ги в “Ресторантбанк”, отвърна той на Канал 3 в отговор на въпроса дали вече спестяванията му не са в “Бурканбанк”.

Коментарът му за годишнината от избухването на аферата КТБ бе не по-малко цветист: “Моята равносметка е на минус, надявам се скоро да стане на плюс”, каза министърът на културата.

Попитан дали ще помогне на шефката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, която каза, че ще набие управителя на БНБ, ако на 19 юни не си подаде оставката, както беше обещал. “Тръпна! Не, аз не искам да го виждам Иван Искров”, отсече Рашидов. В отговор на въпроса дали си е възстановил парите от КТБ и каква част, той отвърна “никаква” и поясни, че има да взема милион и нещо, но в момента тече обжалване. Рашидов се оплака още, че за него куп глупости се изписали, а за други 300 имало банкова тайна и призова медиите “запазете пък малко достойнството ми”.

Министърът на културата се дърпаше и от коментар за светещите очи на паметника на цар Самуил с аргумента, че български творци и колеги не обсъжда, защото не е изкуствовед.

В първия миг обаче на въпрос на репортер на Канал 3 дали му харесва светещия ефект на царските очи, се изпусна: “Моите помръкнаха!”

После припомни, че е бил рецензент и преподавател в Художествената академия на автора Александър Хайтов. “Никога не гледам на изкуството като към любовница, която трябва да я харесвам!”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране