20.06.2015 | 15:56
Абаджиев се виждал с Цвeтан Василев 42 пъти по международни въпроси
Ренегатът вече не общувал с банкера

„Да, разговарял съм с Цветан Василев, но по това време не бях нито политик, нито депутат”, каза пред бТВ бившият депутат Димитър Абаджиев. В тефтерчето на Василев са записани 42 срещи с него.

„Те бяха свързани с международна дейност, тъй като и двамата бяхме членове на Атлантическия съвет”, поясни Абаджиев. „Според мен другият списък с тайните срещи е по-интересен, нашите бяха явни, правеха се в офиса”, добави още той.

На въпрос дали все още поддържа връзка с банкера, Абаджиев отговори: „Аз не се отричам от хората, но не контактувам с него поради обясними причини”.

„Не съм човек, който заминава заради заплатата или да пази пост“, каза още той по повод назначението си за консул на България в Шанхай. „Шанхай е вратата за икономическото сътрудничество между България и Китай, страната ни има нужда от свежи инвестиции”, поясни Абаджиев. Той обясни, че иска да привлече повече подкрепа от правителствата на двете държави. „С проекта „Набуко” развих опита си в международните отношения към по-икономически”, каза още Абаджиев.

„Покани ме министърът на външните работи Даниел Митов”, поясни той.  „Ако бяхте съобщили, че от БКП съм минал на страната на СДС, тогава щях много да се срамувам от себе си”, отговори Абаджиев на въпроса как се сменят толкова политически проекти през годините. Той започва политическата си кариера в редиците на СДС. По-късно напуска партията и става един от депутатите създали ДСБ, напуска през 2006 година. Същата година става учредител на Гражданското сдружение „Европейски демократичен път”.

1 коментар

  1. Димов каза:

    Мушмороци на всеки километър.Вадиш го от нафталина,поизтръскваш го и го пускаш в употреба.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране