22.06.2015 | 11:05
“Арестуваха” кмета на Ботевград
Георги Георгиев е бил отведен принудително в Софийска окръжна прокуратура
Кметът на Ботевград Георги Георгиев бе задържан рано тази сутрин. Георгиев е бил отведен принудително в Софийска окръжна прокуратура въз основа на тяхно постановление.Оттам допълниха, че подробности около задържането на Георгиев евентуално ще бъдат оповестени от държавното обвинение.По неофициална информация става дума за проверка на прокуратурата по сигнал за нарушения при провеждането на обществени поръчки и заповеди за отдаване под наем на общински имоти в Ботевград, съобщи БТА. Георги Георгиев е бил призоваван много пъти да даде обясние, но досега не се е явявал и затова днес е доведен принудително.
Кметът, който управлява общината за трети мандат, е задържан в дома си на бул. “Трети март” 47 в Ботевград.

В средата на май ГЕРБ изключи от редиците си Георги Георгиев, след като одитен доклад на Сметната палата показа нарушения и злоупотреби за над 1,3 млн. лв. в общината, а журналистическо разследване показа огромното му имение.

Разследване на Нова телевизия от края на месец май миналата година пък установи, че кметският син – бившия депутат Даниел Георгиев, десетки пъти е купувал имоти на Община Ботевград на безценица. Само, че не лично, а през други лица – винаги по една схема: Общината обявява празни незастроени площи от града на търг, купуват ги хора на цени малко под нормалните. Само ден-два след това те продават една десета площ на Георгиев, но на цени 10 пъти под тези, които са платили на община Ботевград.

По тази схема Даниел Георгиев става собственик на голям брой терени от по 100 до 200 квадрата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране