24.06.2015 | 0:02
Кметът на Ботевград с депутатска заплата
Георги Георгиев асфалтирал улицата до дома си

Депутатска заплата си докарва кметът на Ботевград Георги Георгиев, който в понеделник бе отведен принудително в Софийската окръжна прокуратура, за да даде показания по разследване за злоупотреби в общината. Признанието за това направи самият градоначалник, който е проверяван за далавери с обществени поръчки и общинско имущество.

2400 лв. ми е основната заплата, а с добавките стават около 2800 лв., заяви пред bTV Георгиев. Той призна също така, че е асфалтирал улицата пред дома си, но твърди, че е покрил разходите за това с лични пари – около 9000 лв., които успял да спести от заплатата си.

Оказа се, че има нещо вярно и в информацията, че семейството на кмета се занимава със строеж на дом за гости, който по думите на Георгиев бил финансиран със заеми. В имуществените декларации, подадени от кмета до Сметната палата през последните три години, действително фигурират кредити. Според данните за имането му обаче градоначалникът не притежава почти нищо – само ниви, закупени с пари от джоба му. По отношение на разпита в понеделник Георгиев твърди, че се стигнало до принудителното му отвеждане, тъй като не се отзовал на призовките поради здравословни причини, свързани с дисковата му херния.

Както писа “Монитор”, ГЕРБ свали доверието си от Георгиев, като лично премиерът и лидер на партията Бойко Борисов обяви след появилите се сигнали за далавери в общината, че кметът няма да бъде подкрепен от формацията за следващ мандат.

Междувременно вчера стана ясно поредното име в списъка с кандидатите на ГЕРБ за предстоящия през есента вот. Депутатката Силвия Хубенова ще се бори за кметския стол в Асеновград.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране