29.06.2015 | 0:01
Чудо! Хитрец успя да преметне бившия зам.-министър Чичо Митко
Дъщерята на Димитър Пейчев се оказа замесена в далавера с ечемик

Голямата дъщеря на бившия зам.-министър на земеделието Димитър Пейчев – Галина, се оказа замесена в далавера с ечемик.

Младата жена, която е земеделски производител, била подведена да продаде 357 230 кг. от стоката си на мним управител на фирма „Монолит 2000”.  Обвиняемият Петър Касев се представял за шеф на дружеството, въпреки че нямал тези правомощия. Той причинил имотни вреди на Галина Пейчева-Митева за 98 595 лева и на транспортната фирма, превозила ечемика, с други 6 460 лева, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив.

Обвинителният акт срещу Петър Касев е внесен в съда за насрочване на дата на процеса, уточниха от държавното обвинение. Случаят с ечемика е от 2009 г. Година по-рано Петър Касев поискал да купи фирма „Монолит 2000” и получил нотариално заверено пълномощно. Документът обаче не му давал правото да се представя за управител на фирмата, още повече, че Касев не платил нито стотинка за исканите дружествени дялове.

Въпреки това той сключил договор за покупката на ечемика, както и за превоза му. Сключил договор за покупка и на зърнобаза, която също не платил. Наел собствен счетоводител, за да не може истинският управител на фирмата да го контролира. До насрочване на делото в районния съд Петър Касев е на свобода с мярката „подписка”, уточниха от районната прокуратура в Пловдив.

Димитър Пейчев е бивш зам.-министър на земеделието в правителството на Тройната коалиция от квотата на НДСВ. Известен е с многобройните си далавери и опити да подкупва журналисти. Именно той осигури субсидии за няколко милиона лева на фирми на съпругата и дъщеря си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране