03.07.2015 | 22:15
Манолова става омбудсман, БСП я изтъргува срещу подкрепата си за съдебната реформа
ГЕРБ и Реформаторският блок са на път да се отърват от най-големия си критик в пленарна зала

Устатата депутатка от БСП Мая Манолова е възжон да бъде следващият омбудсман. Новината съобщи евродепутатката Илияна Йотова пред БНТ.

“Има разговори Мая Манолова да е следващият омбудсман”, потвърди социалистката.

Манолова, която притежава дарбата да вбесява както политически опоненти, така и собствените си съпартийци, сега е в лагера на вътрешна опозиция в БСП. Тя обаче не афишира това демонстративно и шумно както други свои колеги. Решението тя да бъде официално издигната за национален омбудсман ще бъде обсъдено от Изпълнителното бюро на БСП другата седмица.

ГЕРБ и Реформаторският блок (РБ) са дали картбланш за това. В политическите среди се твърди, че социалистите са сключили сделка с управляващите за реформата в съдебната система. След като стана ясно, че ДПС няма да се откаже доброволно от силното си влияние над Висшия съдебен съвет и главния прокурор Сотир Цацаров, управляващите са се договорили част от депутатите от БСП да гласуват “за” промените в пленарна зала.

“Повече от ясно е че ни е необходима съдебна реформа. Това, че се отложи за есента не е добър знак”, коментира Илияна Йотова. Първо трябва да бъде постигнато съгласие в управляващата коалиция и тогава да се търси подкрепата на опозиция, заяви тя.

“Какъвто и да бъде резултатът от референдума в неделя, ще има нови преговори. Сигурно новото гръцко правителство ще бъде още по-силно, коментира тя. Въпросът за Гърция излезе от финансовите си параметри и стана политически. Всички заедно в Европа трябва да излезем от тази криза в Гърция, да бъдем солидарни”, каза тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране