08.07.2015 | 17:00
Цацаров разследва Христо Иванов по вестникарска дописка
Софийска градска прокуратура се впечатлила от "Корупция в Министерството на правосъдието", ще проверяват климатизатори
Софийска градска прокуратура възложи на МВР да извърши проверка в Министерство на правосъдието за престъпления по служба, неизгодни сделки и безстопанственост. Държавното обвинение се самосезира по повод публикация във вестник „Труд“ от 7 юли т.г, озаглавена „Корупция в Министерството на правосъдието“, съобщиха от пресцентъра на СГП.
Както е известно, тиражният някога вестник “Труд” се счита за близък до ДПС. В едно от последните си интервюта, банкерът Цветан Василев заяви, че изданието се ръководи от Делян Пеевски. Василев иронизира формалната собственичка на “Труд” и “24 часа” Венелина Гочева и я призова да върне 6,5-те млн. евро, отпуснати й от фирма – бушон на КТБ.
Прокуратурата е разпоредила да бъдат проверени описаните данни, касаещи договора между Министерство на правосъдието и „ПроАрм” ЕООД за „Абонаментно сервизно обслужване и профилактика на климатизатори”.Ще бъдат изискани всички документи по този договор и ще бъдат снети писмени обяснения от съответните длъжностни лица относно избора на изпълнител и проведената процедура.В хода на проверката от Министерство на правосъдието ще бъде изискана цялата документация по всички провеждани обществени поръчки. Ще се установят длъжностните лица от ведомството, които са участвали в обществените поръчки, и от тях ще бъдат снети подробни писмени обяснения. Ще бъде установено дали е била уведомявана Агенцията за обществени поръчки, Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция за възложените поръчки.

Ще бъде отправено запитване до АДФИ дали обществени поръчки, възложени от Министерството на правосъдието, до настоящия момент са били обект на проверка.  При наличие на констатации, съответните писмени документи ще се приложат по преписката. Главна дирекция “Национална полиция“ трябва да приключи проверката в 60-дневен срок, допълват от прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране