10.07.2015 | 12:29
Властта плаща 3,6 млн. лв. за самолетни билети
Министри и чиновници с 3 варианта за хотелско настаняване в европейски хотели

3,6 млн. лв. ще плати правителството на самолетни билети за страната и чужбина. Крупната обществена поръчка бе обявена днес от администрацията на Министерски съвет, ръководена от премиера Бойко Борисов, установи проверка на МИГNews.info.

Те я за следващите 36 месеца и включва хотелски настанявания в чужбина, в София и страната на “външни лица”, включително и чужденци. Разходите са за сметка на бюджета.

Основните дестинации в чужбина министри и държавни чиновници са Брюксел, Виена, Люксембург, Валета, Талин, Москва, Ню Йорк, Вашингтон, Лондон, Париж, Лисабон, Мадрид, Стокхолм, Копенхаген, Амстердам, Берлин, Берн, Будапеща, Краков, Букурещ, Прага, Братислава, Истанбул, Токио, Пекин и др.

Изискванията към изпълнението на поръчката по отношение осигуряването на хотелски настанявания са:

-при заявка от възложителя изпълнителят предоставя минимум 3 варианта за настаняване в чужбина и в страната, съобразени с изискванията на възложителя.

-при необходимост предоставя информация за визовите изисквания на държавата, до която се извършва пътуването, ако има такива.

-предлаганите места за настаняване в чужбина следва да бъдат максимално близо до местата на провеждане на съответните срещи/събития.

Срещу 3,6 – те млн. държавни пари победителят в търга трябва да осигури хотелско настаняване, отговарящо на изискванията на възложителя. В крайната цена се включва таксата за обслужване и цената за нощувка.

Ношувката трябва да включва разходи за ползване на легло, закуска, отопление, осветление, баня, телевизор, радио, телефон, такси (градски, туристически и други) и данъци. Крайната цена не трябва да надвишава предвидените стойности съгласно Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина..

Конферентните услуги се разделят на 3 вида:

І-ви вид – Място на провеждане –  София, полудневно,1 бр. обяд, 1 бр. кафе пауза, наем на зала и оборудване за половин ден,материали, цялостно логистично и техническо осигуряване на събитията; осигуряване на снимков материал от събитието; изготвяне на регистрационни списъци; извършване на регистрация на участниците в събитието; изготвяне на информационни табели за събитието; монтиране на рекламна стена и банери, предоставени от възложителя;

ІІ- ри вид – Място на провеждане – София, целодневно,1 бр. обяд, 2 бр. кафе пауза, наем на зала и оборудване за цял ден,материали, цялостно логистично и техническо осигуряване на събитията; осигуряване на снимков материал от събитието; изготвяне на регистрационни списъци; извършване на регистрация на участниците в събитието; изготвяне на информационни табели за събитието; монтиране на рекламна стена и банери, предоставени от възложителя;

ІІІ- ти вид – място на провеждане – извън София, 2 дни – 1 нощувка,1 бр. закуска, 1 бр. обяд, 1 бр. вечеря, 2 бр. кафе паузи, наем на зала и оборудване за 1 ден, осигурен транспорт от София до мястото на събитието и от мястото на събитието до София, материали, цялостно логистично и техническо осигуряване на събитията; осигуряване на снимков материал от събитието; изготвяне на регистрационни списъци; извършване на регистрация на участниците в събитието; изготвяне на информационни табели за събитието; монтиране на рекламна стена и банери, предоставени от възложителя.

1 коментар

  1. Русев каза:

    По досетливите читатели,от пръв поглед на снимката,забелязват мазните, подмазвачески погледи на част от министрите. Тук се сещам за един сатрап,който разстрелва подчинените, си когато те не плачели, или не се смеят в зависимост от повода за събирането.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране