24.07.2015 | 0:03
Путин предлага министерски пост на Берлускони
Кремъл готов да му даде и руско гражданство

Президентът Владимир Путин е предложил на своя отколешен приятел Силвио Берлускони министерски пост в руското правителство, информира вчера Russia Today, позовавайки се на италианския вестник “Стампа”. За това се похвалил самият експремиер на среща с депутати от партията си Форца Италия.

Изданието предполага, че това едва ли е поредната шега на Берлускони, тъй като той бил във видимо лошо разположение на духа и се оплаквал от сегашното си положение. “Само си помислете – в Италия ме избутват в задния двор, а в същото време Путин ми каза, че е готов да ми предостави руско гражданство и да ме постави начело на министерството на икономиката на Русия”, казал Берлускони, цитиран от  “Стампа”.

Бившият премиер на Италия подчертал, че в родната му страна се отнасят с него като с престъпник, а в Русия – напротив, са готови да го приемат с разтворени обятия. От изявленията на италианския политик не става ясно кога точно Путин му е обещал пост в правителството, но може да се предположи, че това е станало по време на съвместния им отдих в Горен Алтай в края на миналия месец. Тогава Берлускони гостува три дни на своя приятел в резиденцията на брега на река Катун.

НТВ уточнява, че става дума за почивната база “Алтайско подворие”, която се стопанисва от газовия гигант “Газпром”. В нея отмарят само високопоставени лица и ВИП гости от чужбина, пише пресата. Според интернет вестника Znak.com Путин и Берлускони са прекарали
три дни в базата за отдих като през това време двамата се разхождали по брега на река Катун, ловили риба и опитали специалитетите на местната национална кухня.

Тогава бившият премиер обясни, че се отправил на пътешествие в Алтай по покана на Путин и с цел да сдобри Москва и Запада. Според бившия министър-председател на Италия “напрежението в отношенията между Русия, САЩ и ЕС се отразява негативно върху италианската икономика”. Берлускони признава, че много политически лидери изпитват уважение към него и в тази връзка той може да бъде полезен за нормализиране на отношенията между Русия и западните страни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране