22.01.2016 | 0:01
Да посягаш на “западни жени”
Как, по дяволите, стигнаха от площад Таксим в Истанбул до Кьолн, Германия, тази Нова година?
В. Хюриет

Говоря за ужасната ситуация с онези примитивни тълпи от масови насилници… Ние тук си имаме доста от тях и сега изглежда ги изнасяме към определени големи градове в Европа. Това е нещо, което ние, съвременните туркини, преживяваме през целия си живот; ужасно позорен феномен, срещу който сме си изработили толкова много отбранителни тактики и щитове, който наранява душите ни и вгорчава характерите ни; тъжна особеност на нашето общество. Както виждам, сега и
европейски градове са засегнати от същата болест…

Неподозиращите европейки, в този случай горките жени от Кьолн, получиха доза от това недопустимо, непоносимо, нечовешко, ужасяващо, потресаващо заболяване. Ние тук първи се натъкнахме на тълпите (поединично попадаме на тях по всяко време, във всякакви измерения, на всички улици на Истанбул) през 2006 г. Отново беше Нова година и също както и в Кьолн те нападаха и досаждаха на жени, забавляващи се на популярния площад Таксим на моя любим град.
Масовите посегателства на Таксим бяха позорни, ужасни, подли, необясними… Беше шокиращо поведение на селяндури, вероятно от гетата на града, необразовани и неработещи мъже, които действат на принципа на стадото…

Тогава като типични турци забравихме за случая. Същата случка обаче се повтори на следващата година. Туркините спряха да ходят на площад Таксим. Само няколко нищо неподозиращи туристки невинно се разхождаха на площада и се оказаха почти масово изнасилени. Не мога да забравя образа на жена с черти, типични за Далечния изток, която се беше покачила на автобус, опитвайки се да избяга от мъжките животни долу…

Оттогава всички спряха да ходят на площад Таксим на Нова година. Дори уличните забавления в съседните квартали секнаха. Сега на всеки един човек на Таксим се падат средно по петима цивилни и още петима униформени полицаи. Доколкото знам, случаите на посегателства над жени са намалели. Стадата животни, които обикалят там, не могат да намерят никакви жени, защото мястото е пълно само с тях. Изглежда сме изнесли някои от тях в Германия.

Точно както и останалата част от цивилизованото общество, през 2006 и 2007 г. доста размишлявах, за да си обясня защо се случва това на Таксим.

Накратко, смятам, че принципите на консервативния мъжки манталитет – консервативния турски и неизбежно консервативния близкоизточен мъжки манталитет, предполагат жената да бъде разглеждана в две категории. Единият вид е на божествената и недостижима “майка и съпруга”, а другият на “свободната, западна жена”. И ние, нормално облечените съвременни туркини, попадаме във втората категория.

Тези животни не могат да погледнат в очите и да говорят нормално с жена, камо ли да флиртуват или да поддържат приятелство, обикновена човешка връзка с жена. Те могат само да зяпат от разстояние, с “тъмни искри” в очите… Съвременните жени са недостижими, извън лигата на тези мъже. Нормалният секс е изключен за необвързаните мъже и жени в консервативното общество…

Когато тези “недостижими” жени се доближат на 20 сантиметра от тях, когато е употребено известно количество алкохол, когато тълпата те предизвиква, резултатът е площад Таксим и централната ж. п. гара в Кьолн.

Скъпи жители на Кьолн, хилядите нападатели и насилници не могат да бъдат излекувани или опитомени за едно поколение или дори за две. Може би ще имате шанс с внуците им през или около 2045 г. Тази близкоизточна култура, в която ние в Турция така бързо и безжалостно сме въвличани, е нещо такова, приятели. Грешна интерпретация на, както по принцип мисля, една мирна, справедлива, разумна религия.

Жените в тази страна много добре познават този изопачен, извратен подход и се борим с него през целия си живот, като се изключат 13 години (авторката вероятно има предвид последните години под управлението на Партията на справедливостта и развитието, известна с подкрепата си за консервативния начин на живот, бел.ред.).

Една дума към жените в Кьолн: Знам, че бяхте хванати неподготвени тази година. Знам, че следващия път ще сте подготвени. Не изоставяйте вашите площади и ж.п. гари.

Защитавайте начина си на живот. Сигурна съм, че имаме много да научим от вас… Давайте, момичета!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране