17.03.2016 | 17:44
Уволниха главния секретар на Външно заради мерцедеса върху зелените релси
Заповедта за освобождаването му е подписана от външния министър Даниел Митов по указание на премиера Бойко Борисов

Главният секретар на МВнР Стоян Тодоров беше освободен от длъжност, след като проверка установи, че той е шофирал ведомствения автомобил „Мерцедес”, който беше сниман да минава върху т.нар. „зелени релси” край Руски паметник.

Заповедта за освобождаването му е подписана от външния министър Даниел Митов по указание на премиера Бойко Борисов, съобщиха от МВнР. По-рано през деня Митов публично се извини от името на подчинените си заради случая, който придоби публичност след помощта на снимка в социалните мрежи. Днес работници отстраняваха щетите по зелената площ, направени от колите.

„Ще установим кой от служителите е бил и той ще си понесе съответното наказание. Аз съм длъжен от името на институцията да се извиня за този недопустим и нелеп случай”, каза Митов пред журналисти.

„Много неприятно бяхме изненадани”, призна и говорителят на МВнР Бетина Жотева. По думите ѝ шофьорите в министерството са с голям опит и освен това са дисциплинирани, защото плащат от джоба си глобите за пътни нарушения – у нас и в чужбина. Подобен случай на българска територия обаче не е имало до момента, посочи Жотева.

Според нея виновният водач се е опитал да заобиколи през забранения за коли участък най-вероятно заради задръстване или катастрофа. В МВнР на щат са 21 шофьори. Те карат 31 леки коли. Ведомството разполага и с девет буса, три лекотоварни автомобила, един камион и един автобус. В деня, в който беше направена снимката на ведомствения мерцедес върху зелените релси, там заседна и още един автомобил – фолксваген с пернишка регистрация.

В района все още няма видеонаблюдение, макар да има знаци, които указват това.

От общината обещават камерите да бъдат поставени скоро. Глобата за минаването върху зелените релси е 30 лв. Запитани дали не може да има по-сериозен контрол, от КАТ отвърнаха, че служителите им са навсякъде и не могат да бъдат постоянно само край Руски паметник.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране