02.04.2016 | 1:23
Цацаров е против бурките на публични места
14 души от Пазарджик са разследвани за връзки с Ислямска държава

Главният прокурор Сотир Цацаров се обяви за забрана на носенето на бурки на обществени места и по-специално в училищата, съобщи Нова тв.

„Моето мнение е, че подобни ограничения трябва да съществуват по отношение на учебни заведения и публични места, както има такива забрани в други европейски страни. Това трябва да бъде дискутирано много внимателно, защото е много лесно нещо да бъде забранено“, каза той в Пазарджик, където Окръжният съд гледа делото срещу 14 души, обвинени в насаждане на религиозна омраза и пропагандиране на война. Наказателният кодекс не давал необходимите „оръжия“ в ръцете на прокурорите, каза той по отношение на делото. Законът за вероизповеданията също се нуждаел от сериозен ремонт.

„Когато разследването по това дело започна, ще ви припомня парламентарен дебат, при който ДАНС беше наречена спяща клетка, а не ИДИЛ. Бе изтъкнато, че тези действия се извършват от ДАНС и прокуратурата, за обосноваване на техните бюджети, а действията на прокуратурата били пиар. Времето показа, че авторите на тези думи са действали в услуга на своя политически пиар“, отчете Цацаров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране