04.04.2016 | 21:35
Русия обявена за враг на Ненчев
Партийният сайт на военния министър го брани от необявен корупционен скандал

Уникален текст за Николай Ненчев се появи на сайта на партията му БЗНС. Пълен с правописни грешки и неподписан, той е озаглавен “Путиноугодното българско рубладжийство срещу България” и изобилства с откровено пропагандни антируски клишета.

Няма да поднесем България на Путин, като ви позволим да смажете Ненчев, пише в сайта. “Кремъл явно се тресе в бяс. След ерата на комунизма малцина властимащи успяха да се опълчат срещу пагубното руско влияние, така, както го направи Ненчев за година”, се казва в подобието на декларация. С парите си, отделяни щедро за родните рубладжии, Кремъл си спечели парламентарни групи, проруски неправителствени организации и, както вече лъсна, дори и Православната ни църква го обслужва – ревностно и Путиноугодно, гласи буквален цитат (навсякъде е запазен оригиналният правопис).

Едва в средата на текста е вмъкнато изречението “Днес публично казваме – знаем, че се опитват да му скалъпят корупционен скандал”. Авторите виждат “сценарии, дирижиран от Кремъл” и правят аналогия с процеса срещу Никола Петков. Според тях земеделският водач “вече си има реален последовател в лицето на българския министър на отбраната”.

Миналия петък Николай Ненчев бе извикан на изненадващ разпит във Военната прокуратура, където прекара близо 2 часа. Същия ден в Народното събрание той бе принуден да признае в отговор на въпрос на депутата от БСП Атанас Зафиров, че е пръснал над 200 000 лв. само за коктейла на придружаващата го в Полша делегация, която той заведе с военния самолет “Спартан”. В момента вървят проверки и за неизгодни сделки на Министерството на отбраната за наеми, закупуване на консумативи и др.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране