13.06.2016 | 21:35
„Фелацио с перо“ или падението на българската журналистика
Ако Бойко Борисов не обича подмазвачи, вас трябва да ви мрази

Статия, интервю, репортаж, хроника… Добре дошли в света на журналистическите жанрове. 57-мият рожден ден на българския министър-председател Бойко Борисов роди нов такъв, изконно български и ненаподобяващ нито един от досега известните, а именно „Фелацио с перо“.

Всенародните медийни тържества по случай рождението на премиера започнаха още в събота, но достигнаха го своя апогей едва днес. И то какъв апогей.

„За Борисов няма терен, на който да не се състезава. Обича да побеждава и вкъщи -всяка вечер прави по една партия шах и който му падне, все го бие”, пише вестник „24 часа“ в жанр „Фелацио с перо“.

Подобни текстове заливат информационния обмен днес, а и вчера. Кому е нужно, колеги? На самиятБойко Борисов едва ли, нали сами твърдите, че не обича подмазвачи? Излиза, че вас трябва да ви мрази. На читателите ви пък още по-малко, дори за тези, които му симпатизират, това е прекалено.

2016-а година сме, не се излагайте по толкова нелеп начин. Авторитарните времена отдавна са отминали. Дори да искате да постелите магистралите с рози в чест на премиера, направете го в лично качество, а не като журналисти. Не срамете гилдията, която и без това приближава парламент и прокуратура по обществено неодобрение.

Какъв коректив на властта можете да бъдете вие след тези текстове? Плашеща е перспективата каква идея ще родите след три години, когато Борисов стане на 60. Поне призив за манифестации, ако не и художествено четене на „журналистическите“ ви произведения през Министерския съвет.

Дано поне фелациото е било приятно и ползотворно. За случайно попадналите върху него читателски очи можем да гарантираме, че ефектът е бил напълно противоположен.

Nbox

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране