19.09.2016 | 0:01
ТВ7 спря окончателно
Сигналът на медията бе прекъснат централно в петък

След дълга агония ТВ7 и производните й канали вече окончателно са в историята. Този петък около 15 ч. сигналът бе прекъснат централно от самата медия. Преди това на екрана се въртеше надпис „В изпълнение решения на СЕМ, които не са надлежно връчени на медията, „ТВ Седем“ ЕАД преустановява излъчването на TВ7 и „Супер 7″ от 15ч. на 17 септември 2016 г. Излъчването ще бъде възстановено след отмяна на решенията от компетентния съд по законовия ред на обжалване“. При отнемане на лиценза медийният закон предвижда кандидатстването за нова регистрация да е най-рано след 2 години.

Краят на медията бе предизвестен от обявяването й в несъстоятелност и от решението на Съвета за електронни медии от понеделник. Членовете на регулатора решиха да отнемат лиценза й. След заседанието на СЕМ председателят му Мария Стоянова заяви, че Тв7 трябва да спре да излъчва до днес. „В момента, в който решението за отнемане на лиценза на Тв7, „Нюз 7“, „Супер 7″ и Би Би Ти пристигне физически в телевизиите, те трябва да спрат да излъчват. Това вероятно ще се случи най-късно до понеделник“, каза тя.

Стоянова обясни, че решението се оформяло документално и когато приключи, четирите медии ще бъдат заличени от регистъра на СЕМ, а кабелните и сателитните оператори ще бъдат длъжни да ги спрат. Телевизиите обаче вече не се излъчваха ефирно по мултиплекса, тъй като са му длъжници и той не ги разпространява. На 16 септември медията изчезна при „Близу“ и „Мтел“. Ден по-късно и „Виваком“ освободи честотата.

В петък се появиха информации, че синдик е влязъл в телевизията и е започнал изземване на техника. Люба Кулезич опита да извлече дивиденти, защото седмица преди това бе обявила датата за завръщането си в ефира. Медията анонсираше частично „рестартиране“ на програмата си.

„Все още не сме получили нищо от СЕМ, затова няма как да коментирам нито решението на съвета, нито мотивите му. Опитваме се частично да рестартираме програмата си. Ще започнем с уикенд блок от 8 ч сутринта. Казва се „Добро утро, България“, след което е предаването на г-жа Люба Кулезич „Насреща“, твърдеше изпълнителният директор на Тв7 Кирил Благоев. Той премълча кой финансира новите предавания и се оправда с фирмена тайна.

„ТВ Седем“ ЕД, дружеството собственик на телевизията, дължи над 1,2 млн. лв. на външни продуценти и предавания. Повече от половин милион лева трябва да бъдат разплатени и към мултиплекса „НУРТС Диджитъл“ за ефирно разпространение. КТБ също е кредитор с иск от 2,4 млн. евро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране