18.08.2017 | 0:01
Роси изисквал повече от Митов
Скандалният Хеан Деса си намери отбор

Централният защитник Давид Яблонски разкри, че тренировките на Левски при новия треньор Делио Роси са по-интензивни и по-дълги, отколкото при предшественика му Ники Митов. Италианецът дебютира с шампионатна победа с 2:0 над Дунав, като 25-годишният чех откри резултата. Заради попадението си юношата на Теплице бе избран за втори път за Играч на кръга в анкетата на Пресклуб „България“. Яблонски събра 8 от общо 19 гласа и изпревари Клаудиу Кешерю (Лудогорец) с 5, Рубен Пинто (ЦСКА-Сф) 3, Габриел Обертан (Левски) 2 и Педро Еуженио (Берое) 1.

Предното отличие пък бе за изработената дузпа и победния гол при единствения успех на Левски над ЦСКА-Сф (2:1) през март. „Бутонките, с които вкарах са ОК в общи линии, само има проблем на върха на едната. Много ми харесват и не поглеждам към други. Не смятам, че преди идването на Роси не е имало колектив. Стремим се да подобряваме играта си и да преследваме победата във всяка среща. Обертан и Жорди Гомес са с опит от големи първенства и ни помагат много, не минава ден, в който някой от отбора да не е научил нещо ново. Харесва ми много София и хората тук. С приятелката ми обичаме да се разхождаме из парковете“, заяви чехът.

Скандалният Хеан Деса, който си тръгна самоволно от „Герена“ в началото на годината, си намери отбор. Перуанецът ще играе отново в родината си с екипа на един от традиционните клубове в страната – Спорт Росарио. „Благодаря на клуба, че ми дава шанс отново да играя. Единственият път към промяната е работата. Няма да спра, докато не се върна в националния“, написа Деса в туитър.

През зимата 24-годишният играч така и не се върна в София от ваканция. Той даже беше даден на ФИФА, след като „сините“ го уволниха дисциплинарно и така му забраниха да играе. Все още не е ясно по какъв начин Деса се е справил с Левски в световната футболна централа, за да му бъде позволено да подпише професионален договор. Напълно е възможно той отново да е действал на своя глава и да е погазил всички правни норми на световната футболна централа. Очаква се и отговор от Левски, които трябва да получат пари, за да може Деса отново да играе.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране