12.07.2024 | 11:36
Адвокатът на Пеевски подаде документи за партия “Ново начало”
Заедно с "Феномена" ДПС напускат Йордан Цонев, Хамид Хамид, Байрам Байрам, Станислав Анастасов, Халил Летифов

Адвокатът на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски  – Александър Ангелов, е подал документи в патентното ведомство за регистрация на марката “Ново начало”. Това сочи най-новата гореща информация от кухнята на ДПС, съобщи Пик.

Партия с името “Ново начало” обмисля да учреди настоящият председател на ДПС Делян Пеевски на фона на разразилата се война между него и Ахмед Доган.

В сряда почетният председател на ДПС поиска оставката на Пеевски и на още петима представители от ръководството за Движението за права и свободи. В отговор днес председателят на ДПС изключи 17 депутати, които са приближени до Ахмед Доган. По-късно двама от обкръжението на Пеевски доброволно подадоха молби за напускане на парламентарната група. В момента 22 са независимите депутати от ДПС срещу 25, които все още са част от парламентарната група.

Междувременно в своето изявление вчера Пеевски на финала заяви: “Само едно ще кажа: Ново начало. Ще ме разберете скоро,” Мълвата е, че с изказването си настоящият председател на ДПС анонсира името на бъдещия си политически проект.

Говори се, че в него ще намерят място знакови лица от ДПС, които му останаха верни и не се обърнаха по посока на Ахмед Доган. Такива до този момент са депутатите Хамид Хамид, Байрам Байрам, Станислав Анастасов, Халил Летифов.

Депутатът Йордан Цонев също заяви, че остава с Пеевски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране