08.03.2023 | 11:15
Адвокатът на Велико Желев: Това е семпла битова история
Арестът на бизнесмена няма нищо общо със строителството на магистрали

Задържането на Велико Желев няма абсолютно никаква връзка с никакви магистрали, каза в сряда адвокат Менко Менков, който представлява задържания строителен предприемач Велико Желев. “Обвинението му касае една изключително семпла битова история“, обясни адв. Менков пред Нова тв, като допълни, че прокуратурата не е връчила на защитата нито едно доказателство до момента.

Според версията, изнесена от адв. Менков, арестът на Велико Желев е по сигнал на служител на строителната компания “ВДХ“, който “е злоупотребил с доверието на работодателя си“.

Адвокатът разказа, че служителят е включил външна компания да доставя детайли по обект, който изпълнява дружеството на Велико Желев и така си е договорил процент от комисионната, защото е вдигнал цените на доставяните материали. По думите на Менков на 24 февруари служителят на “ВДХ“ е признал за тези си действия пред 44 свидетели в офисите на компания, като е оставил обяснения на две страници.

След това служителят бил напуснал сградата физически цял, а на видеокамерите се виждало, че дори е във видимо приповдигнато настроение, обясни адвокатът

Според твърденията на прокуратурата, която възпроизвежда сигнала на служителя, на 24 февруари той е бил набит, защото не е искал да поеме дълг за 68 000 лв. Поради това на Велико Желев е повидгнато обвинение за принуда, придружено с нанасяне на лека телесна повреда. Обвинени по случая са още двама души.  “Поискали сме нeзабавно да се разпитат 44 души свидетели, които не могат да бъдат минипулирани“, каза адв. Менков.

В отговор на въпрос защо служителят е писал обяснение пред 44 души, той отговори, че 24 февруари е работен ден и всички служители са били в офиса на фирмата. На 27 февруари “ВДХ“ е подала сигнал до прокуратурата за действията на своя служител.

Менко Менков обясни, че за него би била още по-лесна защитата по евентуални бъдещи обвинения за спестяване на материали за строителството на Северната скоростна тангента. “Там ще бъде още по-лесна зашитата ми, тъй като т.нар. прессъобщенния или някакви манипулации, показване на откъслечни ядки, невзети по законовия ред и по никакви процедури от незнайно какви участъци на незнайно какви пътища и незнайно по какви процедури, преди колко години извършени, не могат да бъдат доказателство за нищо”, каза той.

Юристът заяви, че компанията „Хидрострой” е извършила собствено разследване с независима лаборатория. “Не може министър да взема ядки (от магистралата), защото не е компетентен“, каза адвокатът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране