06.01.2015 | 8:14
Адвокатката на Златанов: Убиха баща ми заради тефтера!
Ирен Савова била и заплашвана от мним шеф на РПУ

Адвокат Ирен Савова, защитник на Филип Златанов, подозира,че баща й е убит заради тефтерите на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси.  След смъртта му се движи с охрана, каза тя по Нова телевизия.

 Савова разказа, че е деня, в който баща й беше блъснат и убит на Околвръстното шосе в София, се струпали няколко странни обстоятелства – получила телефонио обаждания преди инцидента рано сутринта. Търсил я зам. шефът на РПУ Божурище, който настоявал тя да е адвокат на задържан чужденец в РПУ -то.

Савова отказала, разбрали се да се чуят по-късно. След няколко часа се оказало, че  такъв служител няма нито в Божурище, нито в Сливница, а с телефона вече нямало връзка. Към 18.30 й позвънили, че баща й е прегазен на Околовръстното.

Разочарова ме това, че 2,5 часа чакахме следствен екип, пътят не беше отцепен. Имаше едно веществено доказтелство, което не беше иззето по съдебния ред – стъкло до колелото на баща ми. Или липса на професионализъм, или нещо умишлено“, казва Савова.

Тя е пуснала жалба до прокуратурата и МВР и месец няма отговор, дори не е проверен телефонът, от който мнимият РПУ шеф й е звънял.

На въпроса защо допуска, че е имало замисъл да бъде отвлечена, Савова заяви: „Настоятелно бях поканена да отида на място, на което няма полиция, нито задържан“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране