08.03.2023 | 11:00
Акция срещу купуване на гласове в цялата страна
Варненско село е под обсада

Започват акции срещу купуване на гласове и битовата престъпност в различни населени места в цялата страна, съобщава Нова телевизия.

В проверките участват полиция, жандармерия, Националната агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните. До края на деня се очаква от МВР да обявят и резултати.

Вътрешният министър Иван Демерджиев вече обяви, че полицията е в пълна готовност да противодейства на купения вот, като подготовката е започнала предварително. Той обясни, че са набелязани рисковите места.

Варненското село Синдел е буквално под полицейска обсада, съобщава бТВ. На всички входове и изходи са изградени КПП-та, на които щателно се проверява всеки преминаващ автомобил. Специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност и купуването на гласове започна в ранните часове на деня, уточни кореспондентът от Варна Йордан Фотев.

Претърсват се домове, обитавани от хора, за които има информация, че са свързани с нарушаване на изборните права на гражданите. Проверяват се и лица от криминалния контингент. Има вече и задържани.

Операцията се провежда и на други места от територията на Община Аврен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране