17.02.2023 | 18:37
Алексанър Дунчев напусна „Промяната“ след скандал
Защо ПП изтъргува безспорен експерт и честен човек като Дунчев, а остави в листите Бойко Рашков, недоволстват поддръжници на Промяната

Един от най-разпознаваемите политики в „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев няма да е водач на листата в София област. Първото място се предоставя на коалиционния партньор „Демократична България“.

В това нямаше да има голяма драма, ако преди минути Дунчев не бе обявил, че си тръгва „дълбоко разочарован от ПП“.

„Има решение на Изпълнителния съвет на ПП водачът в София да е от ДБ. За съжаление начинът, по който бе взето това решение, разочарова екипа на ПП в София област. Те го възприеха като измяна, с която не могат да продължат поради загуба на доверие“, написа Дунчев във фейсбук.

Коментарът му бе провокиран от еколога Атанас Русев, който преди това написа следното:

„Изглежда, че единственият човек в последните два парламента, който се бореше и бори всеки ден всячески за опазването на Природата на България, който ЕДИНСТВЕН се изправи в защита на горите на България, Александър Дунчев, ЩЕ БЪДЕ ОТСТРАНЕН ЛОВКО от собствената си партия за следващите избори, защото най-вероятно вече толкова силно блести в очите на хората като ЕДИНСТВЕН ПОЧТЕН, че трябва да му се изрежат напълно крилата, за да напусне политиката, за да може на негово място да дойдат някакви мазни управляеми послушковци. Такова е истинското лице на ПОДМЯНАТА. Наглите бели якички от Харвард, (някой от тях дори се направи на природозащитник, за да добие популярност), които излъгаха тотално надеждите на нас обикновените граждани, и сега, завинаги ЗАБРАВИЛИ за Природата (всъщност те никога не са знаели дори значението на тази дума), отново „творят“ поредната адска мизерия.Поредното предателство, с което като тяхна характерна черта, единствено ще бъдат запомнени. Толкова си могат явно алчните единствено за власт. Която имаха в изобилие, но … Тотален провал. Те ми били „ДОБРИТЕ СИЛИ“. Колко корупция, машинации, бизнес интереси, зависимости, предателство, стари скелети, нови скелети, са ви лицата на тези „добри сили“???….Или всички до един? Не се напъвайте толкова. Вие сте просто поредните ОТВРАТИТЕЛНИ СИЛИ, не просто лоши и черни, а ОТВРАТИТЕЛНИ““, написа Русев във всички екозащитни групи, в които участва или администрира (правописът е запазен).

Симпатизанти на Промяната са крайно разочаровани, че Кирил Петков и Асен Василев са жертвали човек като Александър Дунчев, за да гарантират избираема позиция за Бойко Рашков в Перник. Според различни публикации Александър Дунчев е част от кръга на Даниел Лорер в „Продължаваме промяната“.

Очаква се напрежение и на други места. Кандидати на „Промяната“ ще водят в 23-ти МИР, 25-ти МИР, Пловдив-град, Пловдив-област, Варна, Хасково, Шумен, Перник, Бургас, Плевен, Благоевград, Вража, Кюстендил, Ловеч, Сливен, Силистра, Ямбол, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен, а на ДБ – в другите райони.

1 коментар

  1. Просто Киро каза:

    Сбогом на квазипартията Продължаваме подмяната….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране