18.09.2022 | 22:42
Алла Пугачова поиска Русия да я обяви за “чужд агент”
Така тя се солидаризира със съпруга си Максим Галкин

Звездата на съветската и руската естрада Алла Пугачова официално поиска от руските власти да бъде обявена за “чуждестранен агент”. Така Пугачова се солидаризира със съпруга си, известния комик Максим Галкин, когото руското министерство на правосъдието внесе в петък в списъка на чуждестранните агенти. Като основание за това бе посочено „осъществяване на политическа дейност“, а за чуждестранен източник срещу името му е посочена Украйна.

Алла Пугачова публикува молбата си до министерството на правосъдието на страницата си в Инстаграм. „Моля да ме причислите в редовете на чуждестранните агенти на моята любима страна“, пише тя.

Известната певица подчертава, че е солидарна със съпруга си, когото определя като “честен, порядъчен и искрен човек, истински и неподкупен руски патриот, който желае на родината си процъфтяване, мирен живот, свобода на словото и прекратяване на гибелта на нашите момчета в името на илюзорни цели, които превръщат нашата страна в аутсайдер и усложняват живота на сънародниците ни”.

Максим Галкин открито осъди действията на руската армия в Украйна и преведе хонорарите си от поредица от концерти в Израел в помощ на украинските бежанци. Пугачова и Галкин напуснаха Русия скоро след началото на т. нар. “специална военна операция”. В края на август певицата и близнаците им Лиза и Гари се върнаха в Москва.

Самият Галкин също коментира включването си в списъка на „иноагентите“ с видео, в което казва: „Първо, не се занимавам с политика, второ, занимавам се с хумор – политическа сатира, и не само – вече почти 28 години. Смятам, че е мое право да избирам какво и как да осмивам – никога не съм бил на нечия страна. Относно финансирането от Украйна – да, когато съм имал участия там преди повече от 10 години съм получавал хонорари. И това е.“

Максим Галкин започна да критикува войната в Украйна още в края на февруари. Той публично говори за престъпленията на руските войници в Буча и обяви, че за войната не може да има оправдание. След това предаването му бе свалено от ефира на Първи канал на руската телевизия, а рекламодателите се отказаха от договорите си с него. Галкин, Пугачова и децата им заминаха за Израел.

Пугачова вече няколко пъти намекна за антивоенната си позиция, но досега не бе коментирала директно нахлуването в Украйна. Една от първите й публични появи след завръщането й в Русия в края на август бе на поклонението на Михаил Горбачов. Тогава тя написа пост в “Инстаграм”: “Отдавна не съм плакала така. Отиде си ЕПОХА, в която ние се сдобихме със свобода, престанахме да бъдем “империя на злото” за целия сват и изчезна страхът за бъдещето на нашите деца. И най-важното – Горбачов отхвърляше насилието като начин за правене на политика и удържане на властта”.

Верните на Кремъл пропагандатори веднага вдигнаха мерника на звездното семейство. “Кой въобще е решил, че ако човек е бил някога велик, то неговото величие се потвърждава с мълчанието му в най-важните моменти в историята. Върнала се е, за да изпрати децата на училище? И не е забелязала какви ги върши мъжът й? И не е казала нито дума? Защо е дошла? Парите ли свършиха?”, разсъждаваше прокремълският журналист Владимир Соловьов в предаването си.

Пугачова не му остана длъжна и на въпрос какво би искала да направи след връщането си в Русия отговори: “Да разбия мутрата на един човек”.

По ирония на съдбата още на следващия ден Соловьов се появи с рани по лицето в предаването си, като отказа да каже какво ги е причинило и ругаеше всеки, дръзнал да попита.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране