05.06.2023 | 10:47
Ангел Христов e починал в частна болница в Дупница
Свещеник от града е получавал SMS-и от "братя Галеви"

Ангел Христов е починал в частната болница „Свети Иван Рилски “ в Дупница, според служителката, издала смъртния акт.  Съобщението за смъртта е подписано от лечебното заведение, съобщи бТВ.

Личната карта, която е предоставена на служителката в ЕСГРАОН, е била на Ангел Христов и е изтекла през 2018 г. Той заедно с Пламен Галев се издирваха с червена бюлетина на Интерпол от 2012 г.

Братя Галеви напуснаха страната преди 11 години, след като бяха осъдени за организирана престъпна група за рекет и изнудване.

В същото време свещеник от Дупница разказа пред БНР, че е получавал есемеси от т.нар. „братя Галеви“ през 11-те години, когато двамата са в неизвестност.

В неделя отец Георги Паликарски трябваше да извърши опелото на починалия Ангел Христов. Погребението беше отложено заради образуваните две досъдебни производства, които трябва да установят причините за смъртта на Христов и обстоятелствата при връщането му в България.

Отец Георги Паликарски се познавал добре с „братя Галеви“ и преди да бъдат осъдени и да напуснат страната. И той не знае къде са се били установили за тези 11 години, докато ги издирваха, но през това време продължавал да получава от тях SMS-и.

„Въпросът е този, че ми пращаха поздрави, SMS-и за Великден, за Честито Рождество Христов, Христос Воскресе. Предполагам, че SMS-ите са от тях, но да са били изпращане от България – това са глупости“, каза той.

Отец Георги е категоричен, че Пламен Галев не е в България: „Не, не. От някъде ще изскочи някоя сензация и за него“.

Днес трябва да бъде извършена аутопсията на починалия Ангел Христов, за да стане ясна причината за смъртта му. На дупнишкото гробище вече е изкопан гробът, където ще бъде положен. Това е в близост на гробищния храм и е на видно място.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране