27.07.2015 | 0:21
Ангела Меркел падна на опера
Канцлерът се изправи и продължи
Германският канцлер Ангела Меркел припадна по време на антракт по време на  Вагнеровия фестивал в Байройт, гръмко написа вчера в. „Билд”.
Инцидентът се е случил по време на първия антракт на операта „Тристан и Изолда”. Оказа се обаче, че Меркел изобщо не била припаднала. В антракта канцлерката понечила да седне на стол, който се оказал не особено здрав и се счупил. В резултат на това най-влиятелната жена на планетатасе озовала на пода под масата, не била „припаднала”, а просто „паднала”.
След това Меркел просто получила нов стол и културното мероприятие продължило „по график” както в кафенето, така и след това по време на представлението.„Билд” не пропусна да припомни предишния случай, когато на Меркел й прилоша по време на партиен конгрес в Кьолн – тогава германският канцлер прекъсна пресконференция, защото й се бе завило свят от глад, стрес и обезводняване.
Откриването на Вагнеровия оперен фестивал в Байройт с операта ”Тристан и Изолда” бе бурно аплодирана, включително от канцлера Меркел. ”Това бе впечатляваща вечер”, заяви  Меркел след представлението. Става въпрос за нова постановка, която е дело на правнучката на Рихард Вагнер – Катарина. Меркел е голяма любителка на операта и е пропуснала само едно откриване на Вагнеровия фестивал в Байройт през последните 10 години – миналогодишното.В съответствие с традицията представители на политическия и икономическия елит на Германия изкачиха Зеления хълм, където се намира Фестивалният комплекс, за да присъстват на откриването на фестивала.
Меркел носеше тюркоазен костюми бе придружена от съпруга си Йоахим Зауер.От 2009 г. 37-годишната Катарина Вагнер ръководи основания от известния композитор фестивал заедно със своята полусестра Ева Вагнер-Паские. В края на това лято 70-годишната Ева Вагнер-Паские ще се оттегли. Тогава Катарина ще поеме в свои ръце ръководството на феста до 2020 г., когато ще изтече договорът й. Новата постановка събра овации, макар да се чуха освирквания по адрес на диригента Кристиан Тилеман и германското сопрано Евелин Херлициус, на която в последния момент бе поверена ролята на Изолда.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране