15.03.2023 | 10:37
Арестуваха разследващ журналист в Харманли
Полицията е действала по анонимен сигнал срещу Иван Атанасов

Разследващият журналист от Харманли Иван Атанасов е бил задържан във вторник, съобщи сайтът „За истината“. Според информацията той е арестуван по анонимен сигнал за притежание на старинни монети и предмети, носещи белези на културно-исторически ценности. Атанасов е издател на сайта „Сакар нюз“ и автор в „За истината“.

Полицията е задържала журналиста около 11:00 ч. вчера, засега за 24 часа. Според „За истината“ служителите на МВР и ГДБОП са влезли в дома на Иван Атанасов без заповед за обиск. След това пък без съдебно решение е бил извършен обиск и в офиса на „Сакар нюз“. Иззети са предмети от личната колекция на Атанасов, за които той твърди, че не са укривани и са били изложени в редакцията.

Според Димитър Аврамов, адвокат на задържания журналист, липсват основания за 24-часовото задържане, тъй като Атанасов е със съвършено чисто съдебно минало.

През последните месеци Иван Атанасов публикува в „За истината“ серия материали, свързани работата на кметовете и местните администрации в Харманли, Тополовград и Свиленград. След разкрит от него конфликт на интереси в края на м.г. беше уволнена съдията по вписванията Таня Станкова, дъщеря на депутата от ГЕРБ Георги Станков.

Атанасов публикува и смущаващи факти около търгове за възлагане на обществени поръчки и фактическо изпиране на стотици хиляди евро при залавянето им на граничните пунктове с Турция.

Според „За истината“, през последните седмици Иван Атанасов е работил върху сигнали за подготвяна търговия с гласове преди изборите на 2 април.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране