01.01.2022 | 11:41
Архитект Влади Калинов аут от ДНСК
Новата шефка инж. Лиляна Петрова има богат дългогодишен опит в строителния контрол
Рокади в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Спасилият терасата на бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев арх. Влади Калинов е освободен като шеф на ДНСК. На негово място вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов назначи инж. Лиляна Петрова за началник на Дирекцията за национален строителен контрол. Това съобщиха от МРРБ.

Влади Калинов беше шеф на дирекция „Общински строителен контрол“ в Столичната община. Преди две години и половина напусна поста си именно заради скандала със застрояването на терасата-покрив на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Неочаквано през май т.г. той беше назначен за шеф на ДНСК от служебното правителство и от служебния регионален министър.

Арх. Калинов е бивш главен архитект на Банкя, оглави дирекцията „Строителен контрол“ в Столичната община, когато Бойко Борисов стана кмет, и оцеля на ключовия пост до лятото на 2019 г. Тогава, във вихъра на „Апартаментгейт“, гръмна и скандал с незаконни обекти на терасата на директора на Пламен Георгиев (навеси, барбекю и сауна). Тогава стана ясно, че е прекратил процедурата по издаване на заповед за премахване на построените без строителни книжа навеси на терасата в апартамента на тогавашния шеф на КПКОНПИ. Кметът Фандъкова прикани архитекта да си подаде оставката и той напусна. От Камарата на архитектите в България тогава поискаха проверка на работата му заради историята, която обаче така и тя не разплете докрай.

Преди да оглави двете структури е заемала различни експертни постове в тях. Работила е и като началник отдел в Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столичната община.

Има магистърска степен по специалността „Международни икономически отношения“ от Университета за национално и световно стопанство, се казва в съобщението. Завършила е „Инженерна геоекология“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

 

Новата шефка на ДНСК инж. Лиляна Петрова има богат дългогодишен опит в строителния контрол и познава отлично работата на дирекцията. Била е началник на регионалните дирекции за национален строителен контрол в София и в Софийска област.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране