09.01.2021 | 12:04
Атанас Атанасов: Мечтата на Бойко Борисов е той да бъде Ахмед Доган в Банкя
Освен ДПС няма друга политическа сила, която да подкрепи ГЕРБ за съставянето на още едно правителство

ДПС ще подкрепят за президент този, който им осигури реално участие във властта. Това заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 съпредседателят на „Демократична България“ и председател на ДСБ Атанас Атанасов.

Той коментира факта, че тази седмица от ДПС заявиха, че няма да подкрепят Румен Радев за втори мандат за президент, въпреки че открито го подкрепиха за балотажа на изборите през 2016 година. „Досега ДПС бяха скритият основен коалиционен партньор на Бойко Борисов и получаваха за това сериозните порции“, каза още той и добави: „Не изключвам да се опитат да преформатират публичното пространство и едва ли не да стане приемлив някакъв нов ГЕРБ без Бойко Борисов“. Според него освен ДПС няма друга политическа сила, която да подкрепи ГЕРБ за съставянето на още едно правителство.
„Не да се опитат да направят нов образ на ГЕРБ, но на хората трябва да е ясно, че ГЕРБ без Бойко Борисов е нищо и мечтата на Бойко Борисов е той да бъде Ахмед Доган в Банкя – да се оттегли, обаче да дърпа конците и всичко да продължи“, коментира още Атанас Атанасов.

Той заяви , че Демократична България“ ще претендира да е третата политическа сила, която да получи мандат за съставяне на правителство от президента. „Смятаме, че първите две политически сили няма да успеят да съставят мнозинство“, заяви той и обясни, че коалицията е в ситуация „с ГЕРБ не може, а с БСП – не трябва“.
Според него „коронакризата се явява основен съюзник на властта“, защото заради COVID-19 в публичното пространство не се говори за големи скандали и проблеми, свързани с управлението на страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране