20.04.2021 | 18:59
Атанасов: Мечтата на Борисов е да бъде Ахмед Доган в Банкя
"Демократична България" отказва всякакви разговори с ДСБ

„Моите уважения към Даниел Митов, но не знам дали той си дава сметка, че е подставено лице. Мечтата на Борисов отдавна е да е Ахмед Доган в Банкя, да дава нареждания по телефона на подставени лица“, каза пред бТВ съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов по повод предложения от ГЕРБ проектокабинет.

По-рано във вторник президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на кабинет на ГЕРБ, която е първа политическа сила в парламента, но заявките са, че предложено от нея правителство няма да получи подкрепа от нито една от останалите партии. Въпреки това предложеният от Борисов за премиер Даниел Митов обяви, че ще търси подкрепа от „Демократична България“ и „Има такъв народ“ и ще ги покани официално на разговори.

„Краткият отговор е не“, каза по-късно Атанасов пред бТВ на въпрос дали обединението ще уважи поканата на ГЕРБ за среща.

„Ще предложа на колегите от парламентарната ни група изобщо да не ходим на среща, защото това може да породи спекулации. Не трябва да се водят никакви диалози с ГЕРБ. Те трябва да разберат, че са опозиция, а не да се държат като управляваща опозиция – защото в момента се разпореждат с бюджета, назначават хора по бордове и т.н. Трябва да предприемем мерки в тази посока. Няма нещо, което да не може да бъде поправено от едно ново правителство, въпросът е дали ще има такова“, каза Атанасов.

Той отговори и на думите на кандидата за премиер Даниел Митов, че „Демократична България“ е идеологически най-близка до ГЕРБ:

„Не е вярно, че идеологически сме най-близки, защото идеологията на ГЕРБ е корупцията, нагласените обществени поръчки, онези чекмеджета с кюлчетата. Така че нямаме нищо общо с тяхната идеология и няма никакво основание да водим разговори“.

Атанас Атанасов отговори и на обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че трите нови партии в парламента са „бетонирали Борисов в енергетиката“.

„Дяволът се крие в детайлите. Тя предложи отделна точка при създаване на комисията за ревизия. Заяви – ако не приемате, аз съм готова да внеса алтернативен проект, отделно. След това не го направи. Гласувахме „въздържал се“, очаквахме отделно решение. Няма нещо, което да не може да бъде поправено от едно ново правителство. Въпросът е дали ще има правителство“, обясни съпредседателят на „Демократична България“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране