30.11.2022 | 20:07
Австралия е на осминафиналите, Тунис удари Франция
Матю Леки отбеляза единственото попадение за Австралия, която ще играе във фазата на елиминациите едва за втори път в историята си

Австралия записа много важна победа с 1:0 над Дания на „Ал Джануб“ в последния им двубой от група D на Мондиал 2022. Матю Леки отбеляза единственото попадение в 60-ата минута. Това означава, че Кенгурата завършиха на второто място в групата и ще играят на осминафинал на Световно първенство едва за втори път в историята си, като другият е през 2006-а.

От друга страна, Червения динамит само за втори път отпада в груповата фаза на Мондиал, като предишният е през 2010-а.

Първото голово положение дойде в 12-ата минута, когато на Матю Райън му се наложи да избие удар на Йенсен. Две минути по-късно Сков Олсен също стреля, но го направи неточно. В 19-ата Йоаким Меле проби в наказателното поле и потърси пас пред вратата, но Райън изби топката с крак.

Малко след това МакГрий опита далечен удар, който завърши в ръцете на Каспер Шмайхел. В 25-ата минута датчаните направиха добра атака, но шутът на Сков Олсен се оказа твърде лек и вратарят лесно го улови. След още четири минути „Червения динамит“ отново застраши противниковата врата, но в крайна сметка изстрелът на Кристиан Ериксен излезе в аут. В 41-вата минута Шмайхел се справи с удар от дистанция на Дюк.

Втората част започна с натиск на Кенгурутата и много неточен шут на Джексън Ървайн. В 59-ата минута Ериксен стреля от пряк свободен удар от много малък ъгъл и не сполучи с изпълнението си. Минута по-късно островитяните предприеха контраатака, при която Леки се откъсна, справи се с двама противникови играчи и с шут по земя даде ценен аванс за своя тим. До края на мача датчаните изцяло владееха инициативата, но почти нито един от ударите им не представляваше сериозна заплаха за вратата на Райън.

Тунис победи Франция с 1:0, но отпадна от Световното първенство в Катар, а „петлите“ завършиха на първо място в група „D“. Единственото попадение в мача реализира Уахби Хазри в 58-ата минута.

Дълбоко в добавеното време попадение на резервата Антоан Гризман бе отменено след намесата на ВАР. Тунизийците останаха трети в групата, тъй като Австралия спечели срещу Дания и завърши на второ място.

Дидие Дешан даде почивка на много от основните си играчи и направи девет промени от мача с Дания. Това се отрази на играта на отбора му, който изигра разочароващ мач.

Чак към края след влизането на играчи като Мбапе и Рабио французите имаха предимство в днешната среща. Въпреки това те завършват първи в групата и чакат втория от група С, където са отборите на Аржентина и Полша.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране