14.08.2022 | 21:54
Автобус с деца се обърна на „Тракия“, има много ранени
Инцидентът е станал в района на 217-ия километър в посока София

Автобус със сръбска регистрация катастрофира на АМ „Тракия”. Той се е обърнал в канавка, съобщава bTV. На мястото са пристигнали две линейки и пожарна. Автобусът е превозвал деца. При инцидента има ранени.

Произшествието е станало в района на 216 км в посока София около 20 ч. Децата са се връщали от почивка на българското Черноморие. Част от пострадалите са откарани за медицинска помощ в Стара Загора.

До момента не са ясни причините за инцидента. Има десетина души пострадали, но няма данни за загинали, съобщи за Радио Стара Загора областният управител Иван Чолаков.

Задръстването по магистралата за София е километрично. Затворен е входът на магистралата от Сливен. Пътна полиция опитва да пусне обходни маршрути.

Зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев съобщи, че автобусът е влязъл в България на 7 август. Пътниците са били 49. До момента се знае, че са пострадали четирима възрастни и осем деца.

Едната от версиите за инцидента е грешка на шофьора, а другата е техническа неизправност на автобуса. Пътната настилка в района е суха, въпреки че през деня е валял дъжд.

Жена, пътувала в автобуса, заяви пред бТВ, че инцидентът е станал, след като баща на едно от децата е поискал да се премести отпред, защото му е станало лошо. Шофьорът се е опитал да му помогне да отвори седалката и в този момент е станала катастрофата.

В болница „Киркович“ в Стара Загора има 17 деца на възраст от 6 до 17 години, както и няколко придружители, каза директорът на лечебното заведение пред бТВ. На един мъж ще бъде извършена ампутация на крайник. При три деца има малко по-тежки охлузвания, но останалите са в по-леко състояние.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране