24.06.2022 | 15:15
Бабикян се гаври с Кирил Петков: Каква победа, когато ти гласуваха оставката ?!
"Продължаваме промяната" трябва бързо да се върнат в реалността

„Продължаваме промяната“ трябва бързо да се върнат в реалността. Дружеската жалейка по несправедливо свалената власт ще приключи бързо, коментира в (О)позиция на „Сега“ политическият анализатор и част от сдружение „Ние идваме“ Арман Бабикян. Според него е абсурдно „да викаш победа, когато току-що са ти гласували оставката“.

Бабикян смята, че предизборната коалиция на ПП, ДБ, „Ние идваме“ е начин да не се повторят старите грешки. И че тя трябва да има не 200, а 5-10 цели, които да са произнесени ясно и на човешки език.

Той признава, че кабинетът и коалицията са допуснали грешки и неадекватности. ПП са имали прекалено самочувствие, че са големият в коалицията и трябва да диктуват. „Големият диктува, когато има 120 гласа. Случаят не е такъв. И няма да бъде такъв, по-добре отсега да се знае“, коментира той, добавяйки, че ПП са се спънали в това да търсят баланса в коалицията.

Бабикян подчерта, че най-слабото място на това управление е парламентът, където ДПС и ГЕРБ са оставени да доминират и да правят каквото си искат. А точно парламентът е мястото, където се случват реформите.

Колкото до готовността за евроатлантическа коалиция, заявена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, анализаторът посочи, че това е тънката пътека, по която бившият премиер се опитва да избяга от изолацията, в която е партията му след падането от власт.

Във връзка с евентуалното връщане на гласуването с хартиени бюлетини, Бабикян обясни, че е време в Изборния кодекс да бъдат променени мандатите, които всеки район носи, защото след последното преброяване на населението е станало пределно ясно, че например от София би трябвало да влязат 80 депутати. „Хайде да се върнем на справедливостта, а не само на хартията, защото някой бил неграмотен“, каза той. И попита „дали пък ще се окаже, че някои дребни руски монети имат толкова гласове, или някои объркани генерали“.

2 коментара

  1. Хаджидядов каза:

    На градските дебили, Русия им пречи. На селските идиоти им пречи Президента.

  2. Бабинкян каза:

    Психодесни от цялата страна, ОБЕДЕНЯВАЙТЕ СЕ!
    Нямате шанс, но важно е участието…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране