07.05.2023 | 12:00
Байдън, говорейки за Тръмп: Не можем да позволим на Обама да спечели изборите отново
Нов гаф на 80-годишния президент на САЩ

Президентът на САЩ Джо Байдън коментира, че не бива да се допуска предшественикът му Доналд Тръмп да спечели изборите през 2024 г. и да се завърне на поста, но се обърка и първо каза името на Барак Обама.

„Не можем да позволим на Обама…. На същият човек, който беше президент преди четири години, да спечели тези избори“, заяви американският президент в интервю за MSNBC.

Запитан какви са разликите между него и Тръмп, Байдън на три пъти подчерта: „Във всичко“.

Служител на администрацията се опитва да прекъсне въпроса към Байдън, но той все пак отговаря: „Не можем да позволим на Обама да спечели отново“.

Президентът обяви на 25 април, че ще се кандидатира за нов мандат, а Тръмп стори това още през ноември 2022 г. Самите избори ще се състоят през ноември 2024 г.

В интервюто Джо Байдън подчерта, че неговият голям коз е мъдростта му, придобита от годините. В момента Байдън е на 80 г., а ако завърши успешно евентуалния си втори мандат, ще бъде на 86 години.

„Придобил съм адски много мъдрост и знам повече от огромното мнозинство хора. Аз съм по-опитен от всеки, който някога се е кандидатирал за този пост. И мисля, че съм доказал, че съм почтен, а също и ефективен“, коментира демократът и така контрира критиките сред избирателите, които считат именно напредналата му възраст за минус.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране