10.09.2024 | 10:51
Българин е замесен в убийството на радиоводещ в Лондон
Исай Стоянов е признат за виновен за възпрепятстване на правосъдието и е лишен от свобода за 18 месеца

Българският художник и декоратор Исай Стоянов, на 44 г., от Северен Лондон, е признат за виновен за възпрепятстване на правосъдието и е лишен от свобода за 18 месеца. Той е обявен в съпричастен при отвличането, „ужасно измъчван“ и смъртта на турския радиоводещ Мехмет Корай Алпергин.

Алпергин и приятелката му Гьозде Далбудак са отвлечени, докато се прибират от италиански ресторант в Мейфеър, централен Лондон, през октомври 2022 г. Те са отведени във винен бар, намиращ се на улица „Уайт Харт Лейн“, където 43-годишният Алпергин, баща на две деца, е нападнат. По-късно голото му тяло е захвърлено в гора в Есекс, а 34-годишната г-жа Далбудак прекарва два дни заключена в тоалетна, преди да бъде освободена от похитителите си,  пише The Standard.

20-годишният Дилън Уедърли от Тотнъм, Северен Лондон, е признат за виновен за непредумишленото убийство на Алпергин, както и за неговото отвличане и неправомерно лишаване от свобода. Той е осъден на пет години затвор в Олд Бейли. Тази присъда ще бъде добавена към присъдата, която той вече излежава за отделен заговор за убийство, за който е получил доживотен затвор с минимален срок от 16 години.

33-годишният Кайри Мичъл-Пийт от Барнет, който се призна за виновен за отвличането и неправомерното лишаване от свобода на Алпергин и приятелката му, е осъден на шест години и четири месеца.
Телефонът на българина е използван за организиране на схемата, но самият той не е присъствал, когато останалите замесени са организирали престъплението.

Те са наели два автомобила, поставили са проследяващо устройство на автомобила на радиоводещия, с което той пък отишъл с приятелката си в италиански ресторант. След като приключват вечерята, двамата са отвлечени от паркинг и натъпкани в задната част на бял бус.

Откарани са в старо помещение на бивш бар край стадиона на Тотман, където в продължение на два дни радиоводещият е измъчван жестоко, а приятелката му е заключена в тоалетна и е слушала неговите писъци.

Общо 94 наранявания е имало върху неговото тяло. Той е бил намушкван, попарван с гореща вода, след което тялото му е завито в килим и изхвърлено на доста километри в една гора край Есекс. Там човек, който си разхождал кучето, го е открил.

Повечето от заловените, твърдят, че не са участвали в самото насилие над човека. Някои от тях са били проследяваща група, други са изгорили автомобилите, с което е извършено престъплението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране