06.10.2020 | 16:20
Българите ще се справят с правителството на ГЕРБ!
Клеър Дейли: Българите са на колене, писна им, но Ангела Меркел харесва Борисов

„Важността на този дебат е повече от ясна, защото всички видяхме как миналата седмица премиерът на България Бойко Борисов и неговите депутати се хвалиха за резултатите в Доклада за върховенството на закона на Комисията.

Твърдейки, че в него се отбелязва напредъка на тяхното управление. Но защо да не го правят, когато им се разминава от години? Подвеждайки Комисията, казвайки, каквото тя иска да чуе, преструвайки се, че сътрудничи, но после правейки каквото си знаят и смеейки се зад банките.

И защо се случва всичко това? Защото го чуваме от ЕНП! Защото била проевропейска партия. И няма значение корупцията, и няма значение манипулацията. Ангела Меркел харесва Борисов и това е „ок“, а Доналд Туск заяви, че той е негов човек. Дори не предоставяте думата на вашия български опозиционен член (Радан Кънев), защото ви е страх какво той има каже.

Но няма да ви се получи! Защото българите се изправиха от коленете си. И вече им писна! Вечер след вечер, включително и тази вечер, вече повече от три месеца, те са на улиците. Бяха бити, бяха заплашвани с водни оръдия и пръскани с лютив спрей от полицията, но решимостта им е по-силна. И те настояват за оставката на Борисов и нови избори. Намирам го за поразително, че някои идват тук и подкрепят избори във всяка една страна извън ЕС, но не мислят, че българските граждани заслужават същото.

Това са исканията на протестиращите. Те изискват от главния прокурор Иван Гешев – който (уж) е описван като политически независим – да вземе отношение относно злоупотребите с еврофондовете; относно потресаващите разкрития за министър председателя, който конспирира с бивши прокурори, който нарежда на съдиите какво да правят; за тормоза върху съдии; за потискането на медиите; и т.н., и т.н.

Но знаете ли какво? Българите ще се справят с това правителство. Аз съм изключително убедена в това. Те не искат това от нас. Това, от което имат нужда обаче е да спрем да храним тези вампири, които смучат кръвта на този прекрасен народ и страна. Вандализирайки ги и отблъсквайки младите навън.“

Реч на евродепутатката Клеър Дейли пред ЕП по време на дебата за България

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране