01.04.2015 | 14:13
Баракова пита Кунева за корупционния орган
Вицето прати депутатката да чете подробности в страницата на МС

Първата независима депутатка в сегашния парламент Анна Баракова отправи от трибуната днес въпрос за “корупционния орган”.

“Кога очаквате да заработи антикорупционната прокуратура, която ще бъде подобна на действащата в Румъния”, попита тя вицепремиера Меглена Кунева. И подчерта: “Моля за повече разяснения за новия орган – към кого ще бъде той”.

“Внимавам обявяването на подробностите да не се обвързва с датата 1 април. От вчера антикорупционната стратегия е на страницата на МС, там ще видите – на вашите въпроси има отговор. Ние не правим копи-пейст от Румъния. Ние градим наш опит. Търсим най-доброто българско решение”, отговори Кунева.

След което вицето реши да даде повече подробности по питането на Баракова. “Три стълба има стратегията. Единият от тях е работата на съвет с участието и на НПО, които на 6 месеца ще следят какво става с единния орган, който е основната носеща конструкция. Това ще е специализирано звено между прокуратурата, ДАНС и МВР. Създаването на този орган ще мине през закон, който ще укрепи това, което се съдържа в закона за конфликт на интереси”, обясни Кунева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране