10.08.2019 | 0:20
Барбекюто на Пламен Георгиев е незаконно и трябва да се събори
Заповедта вече е подготвена и ще бъде връчена на бившия шеэ на КПКОНПИ на 19 август

Беше взето окончателно решение с терасата на вече бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев – и то е, че навесите и барбекюто по нея са незаконни. Това съобщават пред bTV от община Слатина.

Втората проверка на районните инспектори е стигнала до същите изводи, както и преди 3 месеца – почти 60 кв.м от навесите върху покрива на блока са без необходимите строителни документи. Заповедта за събарянето им вече е подготвена и ще бъде връчена на Георгиев на 19 август.

Първото становище на община Слатина беше обезсилено от директора на строителния надзор в Столична община Влади Калинов. Заради това свое решение той бе освободен, а след това община Слатина извърши повторна инспекция.

Според постановлението, Пламен Георгиев, който подаде оставка като председател на КПКОНПИ и набързо беше възстановен като спецпрокурор, трябва да премахне незаконно построеното за своя сметка до първите дни на октомври. Той обаче има право да обжалва решението в съда.

Георгиев коментира преди време, че не се чувства виновен, защото е купил жилището така – навесите с барбекю и сауна са били построени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране