25.06.2024 | 12:06
Барети охраняват къщата в Банкя след скандал Борисов-Пеевски. ГЕРБ мълчи
"Господин Магнитски" настоявал ГЕРБ и ДПС да се коалират и сформират правителство. Борисов се дърпал

Барети от СОБТ пазят къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя от седмица след скандал между него и Делян Пеевски за кабинет. Това потвърдиха пред ПИК два независими един от друг източници от ГЕРБ и МВР.

Съпредседателят на ДПС е поискал от колегата си от ГЕРБ да състави кабинет на всяка цена. Борисов до последно се дърпал, тъй като не дръзвал да рискува с нестабилно мнозинство, подсигурено с гласовете на ДПС и няколко депутати – предатели от други групи.

Вчера Борисов все пак са зарече да внесе кабинет на малцинството, като за премиер е гласен Росен Желязков. Ще се разчита на купени депутати от “Величие” и БСП. Правят се совалки и във “Възраждане”. По неофициални данни цената за депутатски глас в подкрепа на кабинет “Росен Желязков” е достигнала 1 млн. лв.

Комшии на Борисов в Банкя отрекоха да се виждали подозрителни лица наоколо. Възможно е баретите да стоят вътре в двора и нощем да излизат на обходи около оградата.

Въпросът е как и защо се впрягат служители на СОБТ за частна охрана, кой е позволил, това не им е в пълномощията, разсъждават експерти.

Вече 24 часа ГЕРБ мълчи за твърденията на ген. Атанасов, че снайперисти пазят къщата в Банкя, защото лидерът на ГЕРБ е застрашен и изнудван.  От НСО също отказват да коментират темата – или да потвърдят, или да отрекат, с което усилват мистерията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране