20.04.2015 | 16:53
Бат Сали пръснал 5 бона за 2 банкета при Гелето и Гочо
В Ихтиман събрал 60 души, в Дупница пирували до 4 часа

Депутатът от ДПС Александър Методиев е пръснал 5000 лв. за два банкета в ромската махала при Гелето и Гочо, като вторият банкет е даден в Ихтиман на негови футболни приятели, около 50-60 души. Това съобщава „Вяра”, като се позовава на източници, пожелали анонимност.

В близките села на Ихтиман депутатът също е раздавал хранителни продукти в пакети, твърдят те. За идентичен случай се похвалили присъстващи, когато били на гости в Дупница, че до 4 часа в късни доби яли, пили и празнували с него.

”Бат Сали обеща, че за ромския празник 8 април в квартала ще раздаде пакетчета с храна на бедните, но не го направи, а ги раздаде по селата. Това е истина, защото наближава изборна кампания и аз призовавам всички: Братя и сестри цигани, събудете се, не се поддавайте на провокации! Не виждате ли, че се опитват да ни прекарат! Но аз, като зрял човек и като съвременник на фашизма, социализма и демокрацията, заявявам, че въпреки че ни обиждат и ни наричат „неграмотни”, че ние има с какво да се похвалим. Наши цигани имаме завършили хиляди среднисти, имаме и хора с висше образование, а от нашата махала са само 25 висшисти. Да се обединим в името на борбата срещу мизерията и глада и да не позволяваме да ни ограбват и използват.

Мизерията и гладът са лоши съветници, защото ограбват самотни хора, включително и мене. Задавате ли си въпроса защо при демокрацията нямаме други депутати цигани, освен Бат Сали? А ние имаме учени хора от Провадия, от Пловдив, от Лом, от София, от Червен бряг, Велико Търново – Христо Кючуков. Не трябва повече да лъжем и да се продаваме. Ще посоча ромски депутати – едни от първите през годините: Мануш Романов от СДС, Димитър Георгиев от БСП, Светлин Кънчов от партията на социалдемократите на Александър Томов, Тома Томов от БСП, Сашо Филипов и проф. Александър Чирков. Ако Чирков застане начело на една наша партия, ние, циганите, ще се сложим в ред, уважавам и Илия Илиев от ДРОМ”, казва очевидецът, разкрил се като Ж.К.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране