19.07.2021 | 22:22
Баждеков ще е изпълнителен директор на „Левски“
Той ще заема поста до Общото събрание на футболния клуб

Константин Баждеков бе избран за изпълнителен директор на „Левски“ до провеждането на Общо събрание на футболния клуб. То е планирано за 31 август, но има и резервна дата – 16 септември, което означава, че новият шеф ще ръководи „сините“ поне месец и половина, а може и два. Финансистът, който на 24 юли ще навърши 66 г., заема овакантения пост от Павел Колев, обявил намерението си да напусне с 6-месечно предизвестие още през януари.

От „синия“ клуб съобщиха, че решението за назначаване на Баждеков е било одобрено единодушно от Управителния съвет, чийто член е и самият той заедно с Павел Колев, Ивайло Цветков-Нойзи, Илия Христов и Минко Герджиков.

„Ръководството на „Левски“ благодари на Константин Баждеков за готовността му да поеме отговорност и да съдейства за плавния преход до провеждането на Общото събрание на акционерите“, написа официалния сайт на столичани Levski.bg.

Баждеков беше изп. директор на „Левски“ в продължение на почти две десетилетия от 1999 до 2017 г., когато напусна при управлението на Спас Русев. Той бе върнат в управта на клуба от Наско Сираков, който се превърна в собственик на клуба миналото лято след трагикомично прехвърляне на акциите от избягалия в Дубай Васил Божков.

Очаква се Константин Баждеков да бъде вписан на новата си длъжност в Търговския регистър до края на тази седмица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране