25.10.2021 | 20:46
Берое спря ЦСКА
Бразилски вратар запази точката за "червените" под Аязмото

Берое спря ЦСКА за първото място в efbet Лига. Срещата от XII кръг завърши без голове, като основна заслуга имаше стражът на столичани Густаво Бусато. Бразилецът отрази редица удари и бе най-добрият на терена. „Червените“ изиграха един от най-безличните си двубои под ръководството на Стойчо Младенов. За 90 минути те не създадоха почти нищо интересно пред противниковата врата, докато домакините търсеха победата с 10 българи и само 1 чужденец (Стив Фуртадо). Голмайстор №1 в елита Мартин Камбуров (20) остана непокрит в наказателното поле и стреля, но ударът му бе спасен от Бусато. Бразилецът спаси и удар с глава на Камен Хаджиев (90) от 5 метра. Домакините имаха претенции за две дузпи през първата част, но топ реферът Георги Кабаков и системата ВАР не ги зачетоха.

ЦСКА остана единственият непобеден отбор в елита, но изостава с 1 т. от шампиона Лудогорец, който снощи гостува на Ботев Пд. Берое запази шестата позиция със 17 т., с 3 повече от Левски и Локо Пд и на 1 след Черно море.

„Играта ни не заслужава оценка. Бяхме неорганизирани през първо полувреме, когато дадохме много шансове на съперника. Липсваше ни агресия, динамика, скорост. Нямам обяснение, но винаги се получава така след евромачове. Подобрихме малко представянето си след почивката, но пак имаше много брак в играта ни. За цял мач не създадохме нито едно голово положение и това се случва за първи път, откакто съм треньор на ЦСКА. Освежих състава с петима играчи, които не бяха играли много в Европа. Очаквах повече от тях. Дано отборът се мобилизира и да се върнем в правилната посока. За да станем шампиони, трябва да показваме постоянство“, заяви Младенов. За тима му това бе трети пореден слаб мач, след като миналата седмица „червените“ паднаха от Зоря с 0:1, а преди това надиграха Ботев Пд с 3:2 след неубедителна игра и с помощ от реферите.

„Направихме добър мач и можем да съжаляваме, че не победихме. Играхме срещу сериозен отбор, само може да ме радва тази точка. Изключително важно е играчите да могат да играят в няколко схеми, на няколко позиции. Още веднъж им благодаря за себераздаването и добрия футбол“, каза треньорът на Берое Петър Колев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране