14.02.2020 | 0:02
Безос купи имение за рекордните 165 млн. долара
Това е най-скъпият жилищен имот, продаван досега в Лос Анджелис

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос купи имението Warner Estate в Бевърли Хилс за рекордните 165 милиона долара. Това е най-скъпият жилищен имот, продаван досега в Лос Анджелис.

Най-богатият човек в света е закупил къщата от медийния магнат Дейвид Джефен. Имението е с площ от 36 000 квадратни метра или 9,4 акра, включващо обширни тераси, просторни градини, няколко къщи за гости, тенис корт и голф игрище.

„Нито една резиденция никога не е надминавала по размер, величие или блясък имота на Джак Уорнър на „Анджело Драйв“, пише Джеф Хайланд в своята книга „Легендарните имения на Бевърли Хилс“.

Джефен придобива Warner Estate през 1990 г. за 47,5 милиона долара – рекордна за тогава цена в района на Града на ангелите. Предишният жилищен рекорд беше поставен в края на миналата година, когато бизнесменът Лаклан Мърдок плати приблизително 150 милиона долара за „Чартуел“, имот в Бел Еър.

Безос основава Amazon в средата на 90-те години като онлайн книжарница. Сега компанията му струва повече от един трилион долара на борсата и е най-големият онлайн пазар в света, като печели и от дейности в областта на облачните услуги и изкуствения интелект. Богатството на милиардера се оценява на повече от 130 млрд. долара.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране